“Lombok.. Oh Lombok.. Larang Temen!”

Ing sawijining esuk Tuti lan tanggane Tantri omong-omongan neng ngarep omahe. Olehe omong-omong ngalor ngidul. Tuti cerita karo Tantri yen saiki rega-rega padha mundhak. “Tri, aku iya bingung,” jare Tuti. “Yagene ta? Kok bingung-bingung wae Tut?”. “Iya, saiki rega-rega padha mundhak, apa maneh rega lombok”.  “Masa? Oooh.. biasa, minggu ngarep wis lebaran, kabutuhan lombok iya mundhak, dadine regane uga mundhak,” jare Tantri. “Dudu kuwi perkarane Tri!”. “Lha terus apa ta masalahe?”. “Sing aku bingung, jare mase sing dodolan, iki kabeh jalaran wong-wong padha nyelundupke lombok neng untune,” jare Tuti. Tantri guya-guyu wae ngrungokke ceritane Tuti.

Oleh: Rizky Ramadhani, Mahasiswa Sastra Jawa UI

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: